Mitt livsmål i 30 årene var å bli lykkelig

Mar 24, 2022

I 30 årene var mitt livsmål å bli lykkelig! Jeg trodde det var selve meningen med livet. Det siste hadde jeg jo delvis rett i. Jeg mener jo at meningen med livet er å ha det mest mulig moro.   

Men jeg glemte det aller viktigste. Det helt avgjørende steget som ville hjulpet meg å forstå og avsløre lykke.   

Jeg visste ikke at jeg måtte definere hva lykke er for meg.   

Jeg visste at jeg trengte å søke lykke. Jeg hadde tatt noen skikkelig vanskelige valg. Endret på livet mitt, blitt alenemor, solgt huset og flyttet til hjemstedet i leid bolig. Tatt selskapet jeg eide og drev til Skifteretten og meldt oppbud, byttet jobb. Jeg hadde begynt å lære meg om hva som skjer rundt oss, det vi ikke kan se, høre eller føle. Hadde tatt noen healinger og til og med vært hos en som driver med regresjon. Jeg hadde det så mye bedre enn tidligere. Jeg er naturlig god til å ta valg og jeg er god på endringer. Jeg liker endringer.   

Men jeg var ikke lykkelig. Selv om jeg hadde det bedre, var det ingen boblende lykkerus som fylte meg og dagene. Jeg følte at noe manglet. At jeg ikke var god  nok, eller oppmerksom nok som ikke fant lykken. Selv med ny kjæreste (han er mannen min idag, og far til de to minste) så var det noe som manglet. Jeg viste ikke hva, men jeg begynte å søke innover.   

Den beste versjonen av meg selv! DET må være løsningen. Og jeg meldte meg på mitt første onlinekurs, betalt av egne penger i januar 2011. Jeg kom absolutt nærmere meg selv, og jeg lærte enormt mye! Men jeg ble ikke lykkelig. Enda jeg hadde kjøpt ut en del av firmaet jeg jobbet i sammen med en kollega, og startet eget. Og jeg var gravid. Jeg er kanskje ikke sååå god på perfect timing??? Når jeg tenker meg om - dette er en digresjon.   

Så hva er lykke og hvordan føler vi lykke? Det var de spørsmålene jeg begynte å gruble på. Og svaret er like enkelt som det er genialt.   

Vi bor alle i en fantastisk kropp. 
Den kroppen din (og min) har noen muligheter
Du kan faktisk hacke den.   

Svaret er at lykke ligger i vår biokjemi!
Du har kanskje hørt om oksytocin, dopamin og seratonin? 

Kort og litt forenklet forklart er dette hormoner som fungerer som signalsubstans i kroppen din, og er opphavet til mange ulike gode følelser som tilfredshet, ro og trygghet, velvære og våkenhet. La oss kalle de lykkehormoner.   

Det så er litt dumt med disse hormonene og substansene er at de forsvinner raskt.   Det som er fint er at det er lett å utløse og skape de!   Men det krever at du er bevist og gjør det med “vilje”. Noe skjer av seg selv, som når du ser på den lille babien din som sover. Men du kan hacke disse hormonene. Det er faktisk lett.   

Det eneste du trenger å gjøre er å avsløre noe fint i livet ditt.  Jeg er sikker på at du kan tenke på minst en ting som er fint! Noe du liker å gjøre, noen du er glad i eller noe du synes er vakkert å se på.   

Skap din egen lykke, om så bare for noen sekunder. Hjernen, kroppen og sjelen din vil takke deg for dette hver eneste dag med å gi deg noen boost av deilige lykkehormoner. Lykke er ingen langvarig følelse, det er små stunder etter hverandre som gir lykke.   

Mine hacks er:
Isbading - ingen over, ingen ved siden av (husk hodet under, det er det opitmale)
Bading - vann gir meg alltid lykkefølelse
Å smile - kan gjøre meg glad uansett, og bieffekten er at andre blir glade også
En liten blomst å se på
Å se på vann - avhengighetsskapende… jeg er avhengig av vann 

Noen skriver takknemlighetsdagbok. Jeg takker <3  Del med meg hva du kan avsløre av små lykkestunder i ditt liv. La oss inspirere hverandre til å hacke litt lykke.   

Glad hilsen Margrethe 

PS: Lurer du nå på hvordan lykke henger sammen med økonomien din? Det skal bli tema en annen gang. Men selvfølgelig henger dette tett sammen.   

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023