Økonomisk magi er når du realiserer at penger kan gi deg frihet til å velge hvordan du ønsker å leve livet ditt.

Margrethe Otto

Ikke bare tro at du bruker pengene dine klokt - VIT at du gjør det!

 

Slik ble økonomiforenkling min jobb

 

I februar 2013 spurte en venninne meg rett ut; “Hvordan får du så mye ut av pengene dine?”. Jeg skjønte med én gang hvorfor hun spurte. På det tidspunktet var jeg alenemor, og jobben min betalte ikke særlig godt. Allikevel hadde jeg råd til både ferier og jevnlige turer til Hemsedal. Vi hadde det sånn som vi ønsket å ha det, og levde godt.

I stedet for å bare fortelle henne hvordan jeg gjorde det spurte jeg heller om hun hadde lyst til å lære. Det ville hun, og vi ble begge overrasket da hun etter bare noen få måneder hadde snudd helt om på den økonomiske situasjonen sin. 

Jeg ble inspirert, dette var rett og slett noe jeg var god til. Dette ville jeg jobbe med.

Jeg sluttet i jobben i et selskap som arrangerte nettverksmøter for venturekapital, og smalt opp en nettside på 14 dager. Der begynte jeg å blogge, og folk viste raskt interesse for det jeg delte.

En graviditet, en oppussing og en sykemelding senere befant vi oss i 2015, og jeg hadde begynt å få kunder. De kom fra facebook - nærmere bestemt en annonse, noen blogginnlegg og en video der jeg hoppet på trampoline. 

Sånn jeg ser det er den største grunnen til at jeg fikk til drømmen om å hjelpe andre med økonomi det at jeg “delte elefanten opp i mindre biter”, noe jeg også råder kundene mine til. Jeg gjorde én oppgave av gangen, slik at jeg ikke ble overveldet og demotivert. Først nettside, så blogging, så facebookannonsering, så video - ett skritt av gangen.

Jeg har alltid vært flink med penger. Helt fra jeg var liten jente og fikk en femmer til å kjøpe is sparte jeg alltid 1 krone. Jeg så allerede da at man alltid har et valg, selv om alternativene kan virke få og lite fristende. Jeg hadde en sparebøsse som jeg hadde arvet fra min mor, en med en hånd som spiste pengene, og jeg elsket å åpne den og telle. Jeg holdt oversikt med pengene som vokste, og det var gøy å leke seg med mulighetene det ga - som jeg kunne realisere helt selv! Jeg kjøpte mine første slalåmski selv da jeg var 11, pluss sykler og andre ting små barn drømmer om å ha. Det å tenke langsiktig og følge drømmene mine er en ryggmargsrefleks hos meg. Jeg er rett og slett født med den kunnskapen jeg deler med andre, og har fremdeles den dag i dag fokus på de mulighetene pengene gir, heller enn problemene som finnes. 

Jeg er veldig opptatt av å ikke ha fordommer. Tillit er utrolig viktig i arbeidet jeg driver med, og da nytter det ikke å skjemmes over fortiden. Hvis du kommer til meg med et problem spør jeg ikke “hvorfor gjorde du det?”, men heller “hvorfor gjorde du det?” - det er viktigere å lære av det som har skjedd, heller enn å skamme seg eller ha dårlig samvittighet for at det har skjedd. Vi jobber mye med å plasserer følelsene der de gjør mest nytte. Hvis vi henger oss opp i følelsen av tankene våre, og ikke slipper dem ut, blir de så store, og forsterker problemene våre. Egenverdet er tradisjonelt knyttet sterkt opp mot penger, så der jobber jeg mye.

Jeg har stor tro på å dele, og deler ganske uhemmet av mitt liv, ikke fordi at jeg er så opptatt av meg selv, men fordi jeg vet at når jeg deler om meg får du ny innsikt om deg. Hvis vi ikke deler sitter vi bare med våre egne tanker og perspektiver, mens når vi deler får vi nye tanker og perspektiver, og se nye muligheter. Min filosofi kan summeres opp slik:

Dele - Inspirere - Motivere - Handle

Når vi jobber sammen snakker vi lite om tall, og mer om gode rutiner og følelser. Vi sjonglerer mellom det konkrete og tekniske, og det abstrakte og usynlige, altså følelsene. Jeg mener det er viktig å adressere mønstrene, de bakenforliggende årsakene til at ting er som de er og har blitt som de har blitt. Jeg har troen på at 80% er godt nok, jeg har ingen tro på at det å styre med detaljer gir et så mye bedre resultat Jeg mener det heller tar motivasjonen vekk. Det å sitte og irritere seg over at noe ble feil eller at man ikke finner ut av hva en kostnad er gjør ingen god forskjell, men heller en dårlig en. Jeg bygger folk opp til å tåle opp- og nedturer i økonomien sin, og til å møte utfordringer ut ifra et mulighetsperspektiv.

La drømmene dine ta av!

Ønsker du å gjøre drømmene dine til virkelighet og følge lidenskapen din uten å bekymre deg om økonomi? Jeg er her for deg og klar til dele noen magiske triks for å hjelpe deg med nettopp det. Dette handler ikke om å bli en økonomiguru, være den flinkeste i klassen eller få ut mest mulig av tannkremtuben. Det handler om å gi deg selv friheten til å følge drømmene dine. Jeg er her for å støtte deg og være din guide på reisen.

Mulighetsportalen


Medlemskapet for deg som vil få kontroll på økonomien.

 

Les mer
1-1-veiledning

Få personlig 1-1-veiledning av meg.

 

Les mer
Skattemeldingen

Få hjelp til å levere skattemeldingen. 

 

Les mer

Hold deg oppdatert

 

Jeg holder deg oppdatert om kurs og tjenester og deler tanker om økonomi og verdi som jeg ikke deler andre steder. Fyll ut skjemaet under, så er du med.